Květákové placičky

16. června 2011 v 16:41 | Kačenka Boráčková |  Minutky
Potřebujeme: 1 květák, 6 lžic strouhanky, 3 vejce, pepř, sůl, olej na smažení

Připravujeme: Květák rozebereme na růžičky a namočíme na chvíli do studené vody. Poté propláchneme a dáme do hrnce s osolenou vodou povařit přibližně na 5 - 7 minut. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh. Uvařený květák vyjmeme a necháme okapat. Pak ho pomačkáme šťouchadlem na brambory, přidáme žloutky a strouhanku, podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme sníh z bílků. Na pánvičce rozehřejeme olej, lžičkou tvoříme malé placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Nakonec podáváme s bramborami, tatarkou a zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (879)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2167)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (682)
Bezmasá jídla 10.9% (596)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama