Koprová omáčka

15. června 2011 v 16:39 | Kačenka Boráčková |  Omáčky
Potřebujeme: lžíce másla nebo hery, 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, asi 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr

Připravujeme: Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme přibližně 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (879)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2167)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (682)
Bezmasá jídla 10.9% (596)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama