Grilovaná zelenina

12. dubna 2011 v 15:33 | Kačenka Boráčková |  Grilování
Potřebujeme: 1 kg brambor, 2 velké cibule, 1 červená cibule, pórek, 1 větší nebo 2 malé cukety, žampiony, 5 mrkví, 3 bílé papriky, koření Grilovaná zelenina od Vitany, olej, alobal

Připravujeme: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenší kolečka. Cibule překrojíme na osminky, pórek a mrkve na kolečka, cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampiony a papriky na plátky. Samozřejmě si můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi. V míse vše smícháme a zasypeme kořením a přidáme trošku oleje. Ideální je nechat přibližně 2 hodiny uležet, ale není to nutné. Přichystáme si alobalové misky, do který rozdělíme uleželou zeleninu. Pokud nemáme misky, uděláme si z alobalu balíčky. Dobře zabalíme, aby nevytékala šťáva a dám na gril. Z každé strany aspoň 15 minut. Pokud máte gril pořád plný masa a na zeleninu by se nedostalo, tak uleželou zeleninu dejte do zapékací mísy a upečte v troubě přibližně na 200°C asi 30 minut. Zelenina krásně pustí šťávu a je to fakt dobré.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama