Září 2008

Zelné karbanátky

17. září 2008 v 22:08 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme: půl hlávky zelí,1 vejce,250g kabanosu,30g špeku,strouhanka na zahuštění,hladká mouka,olej,sůl.

Nakrájené a osolené zelí dusíme za občasného podlévání na drobně nakrájeném a vyškvařeném špeku doměkka.Poté zelí jemně posekáme,přidáme drobně nakrájený kabanos,sůl,vejce a tolik strouhanky,abychom mohli tvořit karbanátky.Obalíme je v mouce a opékáme na oleji.


Bezplatná inzerce

Lepenice

17. září 2008 v 21:53 | Boráček |  Těstoviny / rýže
Potřebujeme: 1kg brambor,2 cibule,500g kysaného zelí,100g špeku,3 lžíce sádla,1 lžíce másla,sůl,pepř.


Brambory uvaříme ve slupce,oloupeme,rozšťoucháme s máslem a na pánvi prohřejeme.Špek nakrájíme,rozškvaříme na sádle,osmahneme na něm nasekanou cibuli a přidáme nakrájené zelí,které podusíme doměkka.Brambory promícháme se zelím,osolíme a opepříme.Můžeme podávat s opečeným buřtem.


Drátěný program                                                                      www.sumperske.info

Cibulová omeleta

17. září 2008 v 21:35 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme: 2 cibule, 3 vejce, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, strouhaný sýr.
Cibuli pokrájíme na kolečka, která opečeme z obou stran na oleji. Syrová vejce vyšleháme společně se solí(můžeme přidat i koření) a nalejeme je na cibuli. Omeletu zvolna propečeme. Na talířích posypeme strouhaným sýrem.