Slezské pirohy

30. června 2008 v 10:53 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme: 1kg brambor, 1vejce, 120g krupice, 160g hrubé mouky, 140g škvarků, česnek, sůl, olej.
Postup: uvařené brambory umeleme, přidáme vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Třetinu škvarků nasekáme, česnek prolisujeme a přidáme do těsta. Vše propracujeme. Těsto vyválíme na plát silný asi 5mm a rozkrájíme ho na čtverce. Plníme zbylými škvarky, okraje potřeme olejem a dobře přitiskneme. Smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s kyselým zelím.


Drátěný program                                                               www.sumperske.info
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama