Jarní fazolková polévka

4. dubna 2008 v 13:54 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
500g mladých fazolových lusků, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 litry vody, 1 pár uzenek, 2 brambory, 1 masox, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, špetka soli, 50g hladké mouky, 50g másla.
Postup:
na sádle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme na plátky nakrájené uzenky a krátce je orestujeme ze všech stran. Paprášíme sladkou a pálivou paprikou, zalijeme vodou a přidáme očištěné fazolové lusky, zbavené stopek a pokrájené šikmo na kousky dlouhé asi 2 cm. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vroucí polévky. Vše zvolna vaříme asi 45 minut, pak přidáme masox a ještě 15 minut vaříme. Plévku zahustíme světlou jíškou, umíchanou z másla a mouky a případně dosolíme.


Drátěný program                                                                     www.sumperske.info
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama