Březen 2008

Plněná vejce

7. března 2008 v 12:42 | Boráček |  Pomazánky
Potřebujeme:
4 vejce, 100 g másla, 50 g eidamu, 1 lžíce hořčice, 1 cibulka, sůl, pepř a petrželka.
Postup:
vejce uvařená na tvrdo podélně rozřízněte, vyndejte žloutky a utřete je s máslem. Vmíchejte na kostičky nakrájený sýr, jemně nakrájenou cibulku, hořčici, sůl a pepř. Pak směs navrstvěte do bílků a ozdobte petrželkou.


Drátěný program                                                                                  www.sumperske.info

Tvarůžková pomazánka

7. března 2008 v 12:37 | Boráček |  Pomazánky
Potřebujeme:
250 g měkkého tvarohu, 40 g másla, balíček olomouckých tvarůžků, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička mleté papriky, 1 mladá cibulka, pažitka a sůl podle chuti.
Postup:
změklé máslo utřete s tvarohem, přidejte vidličkou rozmačkané tvarůžky, jemně nakrájenou cibulku i se zelenou natí, kmí, papriku, sůl a pažitku. Dobře rozmíchejte. Roztírejte na celozrnný chléd či jiné pečivo.


Drátěný program                                                                                www.sumperske.info

Ořechovo-ananasový koláč s pomazánkovým máslem

7. března 2008 v 10:55 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
2 vejce, hrnek cukru krupice, plechovka ananasu, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 kávové lžičky jedlé sody, hrnek mletých ořechů, 1 1/2 kelímku pomazánkového másla, lžíci vanilkového pudingového prášku, vanilkový cukr, 1/2 hrnku moučkového cukru, trochu nahrubo umletých ořechů a čokoládovou polevu.
Postup:
do pěny ušlehejte vejce s cukrem, přidejte rozmixovaný ananas i se šťávou, polohrubou mouku, sodu a mleté ořechy. Vše důkladně promíchejte, nalijte na plech vyložený pečícím papírem, vložte do předehřáté trouby, zvolna upečte a nechte vychladnout. Mezitím dohladka rozmíchejte pomazánkové máslo s pudingovým práškem, vanilkovým a moučkovým cukrem. Směs rozetřete na vychladlý korpus, posypte nahrubo umletými ořechy, pocákejte polevou a nakrájejte na drobné kostky.



Drátěný program                                                                             www.sumperske.info

ROZINKOVÍ ŠNECI

7. března 2008 v 10:37 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
40 g rozinek, 70 g mletých mandlí, 150 g tuku, 6 lžic oleje, 120 g pískového cukru, 300 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, rum.
Postup:
přes noc namočte do trochy rumu a vody rozinky. Druhý den je nechte okapat a promíchejte s mandlemi. Na těsto zpracujte tuk, olej, pískový cukr, hladkou mouku s práškem do pečiva, přidejte vejce, rozinky a mandle. Těsto rozválejte pomocí hladké mouky na plát 30 krát 35 cm. Plát potřete lineckou zavařeninou a zarolujte. Potom z těsta odkrajujte plátky 2 cm široké. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a v troubě při teplotě 175 stupňů upečte. Vrch pokapejte citronovou polevou.



Drátěný program                                                                                   www.sumperske.info