Únor 2008

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

29. února 2008 v 13:40 | Boráček |  Pečeně
Potřebujeme:
300 g rohlíků, 200 ml mléka, 400 g šunkového salámu, svazek petrželky, 6 vajec, 50 g polohrubé mouky, pepř a vegeta.
Postup:
na kostičky nakrájené rohlíky zvlhčete v mléce. Přidejte nakrájený salám a nasekanou petrželku. Žloutky rozšlehejte se 100 ml mléka, osolte, okořeňte pepřem a vegetou, vmíchejte polohrubou mouku spolu s ušlehaným sněhem ze zbylých bílků k připravené směsi, kterou vložte do tukem vymazaného pekáčku a upečte.

Bytové doplňky

NANUKOVÉ ŘEZY

29. února 2008 v 13:28 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
6 vajec, 15 dkg pískového cukru, 15 dkg mletých ořechů, 6 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva.
Postup:
vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní přísady. Hotovou směs vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme péct.
Náplň:
3 dcl mléka, 3 lžíce solamylu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 20 dkg másla, 15 dkg cukru. Z mléka, solamylu, 1 vejce a vanilkového cukru uvařte hustou kaši a vychlaďte. Máslo a cukr ušlehehejte a přidejte vychladlou kaši. Natřete na studený korpus a polijte čokoládovou polevou.


Drátěný program                                                                                       www.sumperske.info

Zapékaná cibulačka

29. února 2008 v 13:08 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
3 cibule, lžíce tuku, 1 l vody, 4 plátky bílé veky, tuk na opékání, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, kousek bujónové kostky.
Postup:
cibuli nakrájíme na tenká kolečka, část osmažíme na tuku, zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme zbylou cibuli a vaříme, až cibule změkne. Plátky bílé veky osmahneme na pánvi vytřené tukem, rozdělíme na talíře a zalijeme vařící polévkou. Jakmile plátky vyplavou, posypeme je strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.


Drátěný program                                                                                      www.sumperske.info

KUŘECÍ SALÁT S KVĚTÁKEM

29. února 2008 v 12:59 | Boráček |  Saláty
Potřebujeme:
30 dkg pečeného nebo dušeného kuřete, 15 dkg sterilovaných žampionů, 1 menší uvařený květák, 20 dkg majolky, sůl pepř, citrónová šťáva, petrželka.
Postup:
vychladlé maso vykostíme a nakrájíme na nudličky. Žampiony po okapání rozkrájíme, květák rozebereme na růžičky. Potom vše promícháme, majonézou a kořením dochutíme, přidáme k masu a lehce promícháme. V chladnu necháme odležet a při podávání zdobíme petrželkou.


Drátěný program                                                                              www.sumperske.info

Potvory k snídani

29. února 2008 v 12:48 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme:
4 žloutky, sklenice mléka, lžička kari, strouhanka na zahuštění. V misce rozkvedlejte žloutky, zalijte sklenicí mléka, přidejte kari a strouhanku na zahuštění.
Celá směs musí být tak hustá, aby se daly lžičkou nadělat placičky, ktere kladete na rozpálený tuk. Opečte je rychle z jedné i druhé strany. Ještě horké je položte na talíř a na ně, co dům dá.


Drátěný program                                                                                 www.sumperske.info

KUŘE S NÁDIVKOU PODLE BABIČKY

29. února 2008 v 12:39 | Boráček |  Pečeně
Potřebujeme:
1 kuře, máslo, cibule, 4 vejce, 3 rohlíky, mléko, 15 dkg vepřové plece, petrželová nať, špetka muškátového květu, sůl.
Postup:
kuře naporcujeme a na polovic upečeme na másle s cibulí. Máslo utřeme se 4 žloutky, přidáme umleté vepřové maso, rohlíky namočené v mléce, dost natě, špetku muškátového květu a sůl. Nakonec dodáme sníh ze 4 bílků. Maso v pekáči potřeme připravenou nádivkou a necháme dopéct.


Drátěný program                                                                                      www.sumperske.info

Jáhlové placičky

29. února 2008 v 12:02 | Boráček |  Dietní jídla
Potřebujeme:
200 g jáhel, 500 - 600 ml vody, 2 lžčky zeleninového bujónu, 2 vejce, 2 lžičky majoránky, stroužerk utřeného česneku, sůl, pepř.
Postup:
horkou vodou spařte jáhly, dejte je do kastrolu, zalijte vodou, přidejte bujón. Zvolna vařte, dokud se voda neodpaří. Dovychladlých jáhel vmíchejte vejce, sůl, pepř, majoránku a česnek. Utvořte malé placičky a upečte je z obou stran. Podávejte se zeleninovým salátem.


Drátěný program                                                                                 www.sumperske.info

Pohanka s houbami a bylinkami

29. února 2008 v 11:53 | Boráček |  Dietní jídla
Potřebujeme:
250 g loupané pohanky, 300 g žampionů, 3-4 lžíce oleje, 1 cibule, stroužek česneku, 1/2 lžičky tiymiánu, 2 lžíce nasekané petrželky, pepř a sůl.
Postup:
pohanku nasucho opečte. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, lehce opečte, Potom přisypte opečenou pohanku, tymián, petželku, osolte, opepřete, zalijte vodou a poduste doměkka.


Drátěný program                                                                                     www.sumperske.info

HOLŠTÝNSKÝ BIFTEK

29. února 2008 v 11:43 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme:
250 g cibule, 4 lžíce oleje, 4 bifteky po 150 g, 1/2 pepře, sůl, 2 lžíce másla.
Postup:
oloupejte cibuli a nakrájejte na plátky. Cibuli osmahněte do zlatova na 2 lžících rozpáleného oleje, rychle míchejte. Potom vyklopte na talíř. Zbývající olej dejte do pánve a rozehřejte. Vložte bifteky a opékejte zprudka za častého obracení. Po 2 minutách, když jsou bifteky pěkně opečené, snižte teplotu. Hotové bifteky osolte a opepřete. Dejte na ně máslové hoblinky a servírujte. Cibuli dejte zpět do pánve a vmíchejte do vypečené šťávy. Dochuťte pepřem a solí.


Drátěný program                                                                                  www.sumperske.info

Sýrové placičky

29. února 2008 v 11:31 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme:
300g salámu Junior, 200g tvrdého sýra, 1 vejce, sůl a pepř.
Rozemelte salám a sýr, přidejte vejce, sůl a pepř. Ze směsi tvořte placičky, které usmažte na oleji. Podávejte s bramborovou kaší.


Drátěný program                                                                                     www.sumperske.info

Rychlý perník

29. února 2008 v 11:25 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
2 2/3 hrnku hladké mouky, 1 2/3 hrnku moučkového cukru, 2 hrnky mléka, 2 vejce, 12 lžic oleje, 3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice, 1 vanilkový cukr, 1 lžička sody bikarbony, 1 prášek do pečiva, rozinky, nasekané ořechy, kandované ovoce, trochu nastrouhané citrónové kůry.
Postup:
všechny přísady v míse dobře promícháme, přidáme trochu nasekaných rozinek, ořechů nebo kandovaného ovoce a citronovou kůru. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Vychladlý perník posypeme moučkovým cukrem.


Bezplatná inzerce

Šlehaný koláč s ovocem

29. února 2008 v 11:14 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
4 vejce, 1 3/4 hrnku moučkového ckru, 2 1/3 hrnku polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání, 1 prášek do pečiva, meruňky.
Postup:
vejce s cukrem vymícháme do pěny, postupně přidáme smetanu a mouku s práškem do pečiva. Všechno dobře smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na těsto rozložíme meruňky, které můžeme posypat vanilkovým cukrem a upečeme.


Drátěný program                                                                                     www.sumperske.info

NEAPOLSKÝ SALÁT Z MAKARONŮ

13. února 2008 v 9:47 | Boráček |  Těstoviny / rýže
Potřebujeme:
20 dkg vařených makaronů, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 10 dkg mortadely, 10 dkg sýra na krájení, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa, trochu mletého pepře.

Postup:
vařené makaróny, očištěné paprikové lusky, salám a sýr drobně nakrájíme, smícháme s třeným česnekem, octem, olejem a pepřem, dobře promícháme a vychladíme.


Drátěný program                                                                              www.sumperske.info

KUŘE KRÁLOVNY KÁLÍ

13. února 2008 v 9:41 | Boráček |  Minutky
Potřebujeme:
400 g kuřecí prsa, 10 g škrobu Solamyl, 200 g cibule, 1 dl oleje, 1 vejce, palička česneku, sůl.
Postup:
kuře rozkrájíme na kousky, přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený omastek. Když je maso bílé přidáme sůl, drcený česnek a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše dusíme do měka a podáváme s rýží.


Bezplatná inzerce

Olejová bublanina

12. února 2008 v 14:35 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
4 vejce, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, různé druhy ovoce, např. třešně, borůvky, švestky, višně. Postup:
žloutky vymícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, za stálého míchání přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. těsto rozetřeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech, rozložíme omyté a okapané ovoce, které lehce vtlačíme do těsta a upečeme ve středně vyhřáté troubě.


Drátěný program                                                                               www.sumperske.info