Zelné lívanečky

30. října 2007 v 16:08 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme:
300g sterilovaného zelí, 250g hladké mouky, 40g droždí, 2 vejce, 400ml mléka, 20g cukru,
100ml oleje, sůl, provensálské koření.
Postup:
do vlažného mléka vsypeme cukr, přidáme ušlehaná vejce a droždí. Necháme rozpustit a nakynout, pak přidáme hladkou mouku, koření a sůl. Ze směsi metlou vyšleháme hladké těsto, které zahustíme sekaným okapaným zelím. Smažíme na vymazaném lívanečníku dokřupava.


Drátěný program                                                                             www.sumperske.info
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama