Vanilkové rohlíčky

29. července 2007 v 21:50 | Boráček |  Drobné cukroví
Potřebujeme:
15 dkg hladké mouky, 2 dkg cukru, 10 dkg másla, 5 dkg mandlí nebo oříšků, 1 žloutek, vanilka, moučkový cukr na obalování
Postup:
Do sypkých příprav rozsekáme tuk, přidáme žloutek a spojíme na válu v těsto. Pracujeme rychle, aby tuk v těstě příliš nezměkl, neboť by se špatně dělaly rohlíčky. Proto dáváme zpracované těsto do chladna odpočinout. Z těsta uděláme váleček, nakrájíme na stejně velké kousky a děláme malé rohlíčky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Horké obalujeme ve vanilkovém cukru.

Bytové doplňky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama