Pudingové řezy

24. července 2007 v 22:20 | Vlastinka |  Moučníky
Potřebujeme:
200 g cukru, 4 vejce, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 2 balíčky čokoládového pudingu, 1 l mléka
Na ozdobu:
2 kelímky zakysané smetany, 1 balíček skořicového cukru, mleté ořechy.
Příprava:
V míse utřete žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanilkovým cukrem. Pak přidejte polohrubou mouku promíchanou kypřicím práškem a sníh z bílků. Těsto nalijete na vymaštěný a vysypaný vyšší plech. Puding uvařte podle návodu na obalu bez cukru a ještě teplý ho nalijte na těsto. Dejte péct při teplotě asi 170°C na přibližně 40minut. Po upečení nechte moučník vychladnout, pak potřete zakysanou smetanou, posypte mletými ořechy a skořicovým cukrem.Uchovejte v chladnu.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama