Lívanečky s jablky

25. července 2007 v 17:43 | Vlastinka |  Sladká jídla
Potřebujeme:
250g polohrubé mouky, 125g másla, 70g moučkového cukru, 3 žloutky, 1 vejce,3 bílky,
20g droždí, 1/2l mléka, citronová šťáva, 1kg jablek, olej na smažení, moučkový cukr na posypání
Postup:
změklé máslo utřeme s cukrem do pěny,postupně přidáváme žloutky a vejce, pak droždí rozpuštěné ve vlahém mléce, citronovou šťávu a oloupaná jablka nakrájená na menší kostičky. Nakonec vmícháme mouku a vše lehce promícháme s tuhým sněhem z bílků. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Pak z něj na rozpáleném oleji tvoříme malé lívanečky, které sypeme cukrem nebo mažeme méně sladkou zavařeninou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama