Jemné palačinky

27. července 2007 v 20:37 | Boráček |  Sladká jídla
Potřebujeme:
4 vejce, 0,25 l mléka, 1 malá lžička cukru, troška soli, 80 g mouky, olej na smažení, citrónová šťáva, pikantní džem, 1 velká lžíce rumu
Postup:
Vejce s mlékem rozšleháme, přidáme cukr, sůl a postupně mouku. Z řídkého těsta opékáme na palačinkové formě potřené olejem tenké palačinky, které pokapeme citrónovou šťávou. Palačinky džemem nenatíráme, ale je poléváme zředěným džemem s rumem a troškou vody.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama