Houbová omáčka

29. července 2007 v 23:03 | Boráček |  Omáčky
Potřebujeme:
300 g mouky, 300 g másla, 500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru, 150-200 g hub (hřibů, křemenáčů, nebo jiných tvrdých hub), 30 g cibule, 10 g kmínu, zelená petrželka.
Postup:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. Mezi tím si očistíme houby a nakrájíme je na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do zředěné zásmažky a ještě trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme posekanou petrželku.
P.S. Omáčka se dá připravit z 10 g sušených hub, které namočíme na 0,5 hodiny do vody. Vymačkáme a posekáme, s trochou kmínu podusíme a přidáme do zředěné zásmažky. Omáčku můžeme vylepšit žloutkem, ale už ji nevaříme.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama