Drožďová polévka

30. července 2007 v 21:26 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
1 balíček droždí, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, kostka bujónu, hrst sušených hub,
2 vejce, sůl, polévkové koření, vegeta, kmín, sekaná petrželka.
Postup:
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón, koření a houby. Vaříme houby doměkka. Poté do polévky rozkvedláme vejce. Nakonec dochutíme solí a vegetou, krátce povaříme a přidáme petrželku. Jako příloha se výborně hodí na kostičky nakrájený osmažený chléb.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama