Čočková polévka se zelím

30. července 2007 v 12:34 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
100 g čočky, 80 g čerstvého nebo kysaného zelí, 40 g slaniny, 30 g hladké mouky, 20 g cibule, sůl, ocet, 1 šálek kysané smetany.
Postup:
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí nakrájené na nudličky a dovaříme. Potom polévku zahustíme tmavou jíškou připravenou z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky, chvilku povaříme, podle chuti osolíme, okyselíme a zjemníme smetanou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama