Boloňské špagety

30. července 2007 v 19:39 | Boráček |  Těstoviny / rýže
Potřebujeme:
0,5 kg mletého hovězího masa, 0,33 hrnku najemno nakrájené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 2 prolisované stroučky česneku, 1 velká nakrájená cibule, 1 nakrájená mrkev, 1 nakrájený řapík celeru, 0,5 l hovězího vývaru, 1,5 hrnku červeného vína, 85 dkg konzervovaných rajčat, 1 lžička cukru, sůl, pepř, 0,5 kg špaget, 200g najemno nastrouhaného parmazánu nebo tvrdého sýru.

Postup:
Petrželku nakrájíme najemno. Rozehřejeme olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm zvolna 5 minut za stálého míchání opékáme. Zvýšíme teplotu a vmícháme mleté maso. Za stálého míchání je osmahneme dohněda, pečlivě vidličkou rozmačkáme případné hrudky. Přidáme vývar, víno, rajčata cukr a petrželku. Směs uvedeme do varu snížíme teplotu a bez pokličky zvolna vaříme za občasného míchání zhruba 1,5 hodiny. Potom směs dochutíme. Mezitím uvaříme špagety. Podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama