Bábovka z pudingového prášku

27. července 2007 v 19:21 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
150 g práškového cukru, 2 dcl oleja, 40 g hrozienok, 1 vanilínový cukor, 4 vanilkové pudingové prášky Amyl, 1/2 bal. prášku do pečiva, 4 vajcia, ovocná marmeláda, čokoládová poleva
Příprava:
Pudingový prášok a vajcia dôkladne vyšľaháme (odporúča sa el. šľahačom). Za stáleho miešania pridávame olej, práškový a vanilínový cukor a prášok do pečiva. Hrozienka obalíme v hrubej múke a vmiešame do hmoty. Bábovkovú formu pomastíme a posypeme hrubou múkou. Vlejeme cesto a v dobre vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť a až potom ju vyklopíme na pracovnú dosku. Povrch potrieme horúcou rozvarenou marmeládou a oblejeme čokoládovou polevou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama