Červenec 2007

Čina

31. července 2007 v 23:05 | Boráček |  Minutky
Potřebujeme:
vepřové maso na minutky, sůl, olej, pepř, 2 lžičky Solamylu, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička pálivé papriky, 1 kostka masoxu, 1 žloutek, česnek, glutasol.
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, prosolíme, oprahneme na rozehřátém oleji a smícháme s ostatními přísadami. Podáváme s bram. hranolky, tatarkou a zeleninovou oblohou.





Pirátské topinky

31. července 2007 v 21:45 | Boráček |  Smažená jídla
Potřebujeme:
12 krajíčků veky, 3 tavené sýry s masem a zeleninou, česnek, máslo, pažitka.
Postup:
Krajíčky nasucho opečeme, po jedné straně potřeme máslem, utřeným česnekem a navrch rozetřeným taveným sýrem. V předehřáté troubě nebo lépe pod grilem je prohřejeme. Před podáváním sypeme nasekanou pažitkou.



Škvarkové placky

31. července 2007 v 21:30 | Vlastinka |  Smažená jídla
Potřebujeme:
1 kg hladké mouky, kvásek (droždí + mléko), 1 vejce, 1 špetka soli, 6 lžic sádla, 6 lžic škvarků, mléko.
Postup:
Do mouky vyhloubíme důlek vložíme kvásek,promícháme, necháme kynout.
Přidáme vejce, sůl, škvarky, sádlo a dolijeme mlékem na správnou hustotu. Vytvoříme placky které z obouch stran osmažíme na rozpáleném oleji.



Hraběnčin koláč

31. července 2007 v 17:31 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
45dkg polohrubé mouky, 4 žloutky, skořici, 15 dkg práškového cukru, 1 hera, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků, (jablka-náplň)
Postup:
Z těchto surovin uděláme těsto. 1/3 těsta dáme do ledničky zchladit. Na vymaštěný plech dáme 2/3 těsta, poklademe krájenými jablky, na to dáme sníh a nastrouháme 1/3 těsta (z ledničky) a pečeme.



Biftek na zeleném pepři

31. července 2007 v 16:52 | Boráček |  Minutky
Postup:
Lehce naklepejte hřbetem ruky 4 bifteky, maso urovnejte do původního tvaru, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou z obou stran. Okraje zabalte do dlouhých, tence nakrájených plátků slaniny, zajistěte je párátkem nebo je oviňte motouzkem. Na pánvi rozpalte 3 lžíce oleje, vložte bifteky a z obou stran je opečte. Maso dejte na nahřáté talíře, do výpeku přidejte 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, lžíci másla a 2 lžíce koňaku. Společně krátce prohřejte a nalijte na bifteky. Podávejte s různě upravenými bramborami a zeleninou. PŘEJEME DOBROU CHUŤ.



Bůčková roláda

30. července 2007 v 22:28 | Boráček |  Vepřové maso
Potřebujeme:
1 kg bůčku, 6 vajec, 1 lžíce vegety, kari koření, sůl, pepř, sladká paprika.
Postup:
Umletý bůček se syrovými vejci šleháme v mixéru, přidáme koření a necháme půl dne v ledničce. Potom utvoříme dva válečky, zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme hodinu vařit. Necháme je v sáčku vychladnout, potom obalíme v paprice. Je vynikající s chlebem a kyselou okurkou.



Čokoládový salám

30. července 2007 v 21:53 | Vlastinka |  Nepečené cukroví
Potřebujeme:
20dkg moučkového cukru , 4dkg kakaa , 2 celá vejce ,2 sáčky piškotů
25dkg ztuženého tuku ,2 lžíce rumu
Postup:
Piškoty nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a pokapeme rumem. Utřeme vejce s cukrem a přidáme kakao. Rozpuštěný ještě vlažný tuk spojíme ještě s utřeným vejcem, přidáme piškoty a dobře promícháme. Uděláme šišku jako salám, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky.



Drožďová polévka

30. července 2007 v 21:26 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
1 balíček droždí, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, kostka bujónu, hrst sušených hub,
2 vejce, sůl, polévkové koření, vegeta, kmín, sekaná petrželka.
Postup:
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón, koření a houby. Vaříme houby doměkka. Poté do polévky rozkvedláme vejce. Nakonec dochutíme solí a vegetou, krátce povaříme a přidáme petrželku. Jako příloha se výborně hodí na kostičky nakrájený osmažený chléb.


Celerová polévka

30. července 2007 v 21:16 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
250 g celeru, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 3 mrkve, 0,6 l vody, 0,5 kostky masoxu, petržel.
Postup :
Očištěný, oloupaný celer nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přidáme kostky mrkve a zalijeme vodou.



Brokolicová polévka

30. července 2007 v 21:03 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
750 g brokolice, 10 g másla, 1,5 l zeleninového vývaru z kostky, 1 stroužek česneku, 100 ml šlehačky, sůl, pepř, muškátový oříšek.
Postup:
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme 10 minut. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme. Za stálého míchání přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.


Bramborovo - mrkvová polévka

30. července 2007 v 20:52 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
1 středně velká brambora, 500 ml zeleninového vývaru, 4 mrkve, sůl, pepř, 0,5 svazku petželky
Postup:
V zeleninovém vývaru vaříme na kostky nakrájenou bramboru. Poté přidáme nastrouhanou mrkev. Necháme přejít varem a přikryté vaříme asi 20 minut. Nakonec polévku osolíme, opepříme a posypeme jemně sekanou petrželkou.



Boloňské špagety

30. července 2007 v 19:39 | Boráček |  Těstoviny / rýže
Potřebujeme:
0,5 kg mletého hovězího masa, 0,33 hrnku najemno nakrájené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 2 prolisované stroučky česneku, 1 velká nakrájená cibule, 1 nakrájená mrkev, 1 nakrájený řapík celeru, 0,5 l hovězího vývaru, 1,5 hrnku červeného vína, 85 dkg konzervovaných rajčat, 1 lžička cukru, sůl, pepř, 0,5 kg špaget, 200g najemno nastrouhaného parmazánu nebo tvrdého sýru.

Postup:
Petrželku nakrájíme najemno. Rozehřejeme olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm zvolna 5 minut za stálého míchání opékáme. Zvýšíme teplotu a vmícháme mleté maso. Za stálého míchání je osmahneme dohněda, pečlivě vidličkou rozmačkáme případné hrudky. Přidáme vývar, víno, rajčata cukr a petrželku. Směs uvedeme do varu snížíme teplotu a bez pokličky zvolna vaříme za občasného míchání zhruba 1,5 hodiny. Potom směs dochutíme. Mezitím uvaříme špagety. Podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.



Brněnský drak

30. července 2007 v 15:46 | Boráček |  Minutky
Potřebujeme:
6 ks vepřové panenské, 150 g oleje, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného křenu, česnek, 100 g sterilované papriky, lžíce hořčice, 150 g sterilované okurky, sůl
Postup:
Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2-3 hodiny odležet. Pak na oleji po obou stranách opečeme. Na talíř klademe porci hranolků, přes které dáme opečené maso, které zdobíme jemně nastříkanou hořčicí, kečupem, strouhaným křenem a červenou kapií, vytváříme jakoby hlavu a krunýř draka, ocas pak zhotovíme z vějířku okurky. Okraje talíře zdobíme zeleninou oblohou.


Řízky v těstíčku

30. července 2007 v 15:03 | Vlastinka |  Vepřové maso
Postup:
Povařte doměkka 100g hrášku, 80g na malé kostičky nakrájené mrkve a 30g jemně nasekaného pórku (ten přidejte až nakonec). Zeleninu sceďte a nechte odkapat. Rozšlehejte 2 vejce se 150ml bílého vína, vmíchejte 120g hladké mouky a vymíchejte zahoustlé těstíčko, podle chuti ho osolte, opepřete a vmíchejte zeleninu. Naklepejte hodně tence 4 vepřové řízky, osolte je a opepřete, obalte v těstíčku a usmažte na oleji. Podávejte s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.


Ďábelské roštěnky

30. července 2007 v 14:31 | Vlastinka |  Omáčky
Příprava:
Zalijte 80 ml oleje 200 ml horké vody, přidejte 2 stroužky česneku, lžíci worcestru, lžičku cukru, soli, sladké mleté papriky, tymiánu, šalvěje a 2 podrcené chilli papričky. Nálev promíchejte a vložte do něj 4-6 naklepaných, na okrajích naříznutých roštěnek a nechte je rozležet několik hodin. Pak v kastrole zpěňte na lžíci oleje 2 nakrájené cibule. Vložte maso, přidejte nálev a poduste doměkka. Nakonec šťávu zahustěte lžičkou škrobové moučky rozmíchané v trošce vody a vmíchejte sekanou zelenou petrželku. Podávejte s vařenými fazolemi, rýží nebo pečivem.


Bezplatná inzerce