Švestkové knedlíky

21. ledna 2007 v 14:57 | Boráček |  Sladká jídla
Potřebujeme:
brambory: 0,3 kg, vejce: 2 -, máslo: 1 - lžička, sůl: 1 lžička, mléko: 8 lžíce (asi), mouka hrubá podle potřeby, švestky: 1 kg, máslo, tvaroh.
Příprava:
Do mísy dáme uvařené prolisované brambory, přidáme nahřáté máslo, vejce, sůl, mléko a mouku. Vypracujeme tužší těsto a tvoříme knedlíky. Na moukou posypaném vále utvoříme váleček a nakrájíme jej na dílky, poklademe omytým osušeným ovocem a knedlíky zabalíme. Vaříme je asi 6 až 8 minut. Podáváme smáslem, tvarohem a cukrem, nebo též mletým mákem smíchaným s cukrem a omaštěné sádlem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama