Marcipanové hříbky

14. ledna 2007 v 10:31 | Boráček |  Drobné cukroví
Potřebujeme:
200 g mandlí, 250 g moučkového cukru, vodu, 10 g kakaa, 1 bílek.
Příprava:
Mandle spaříme vřelou vodou, oloupeme a pomeleme. Přidáme cukr, pokropíme vodou a válečkem roztáhneme po desce do hladka. Směs rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Z bílé hmoty zformujeme nožky a z tmavé kloboučky hříbků. Ty navlhčíme bílkem, spojíme a necháme oschnout na teplém místě.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama