Kuře s houbami a rajčaty

21. ledna 2007 v 14:50 | Boráček |  Pečeně


Potřebujeme:
kuře: 1 ks, máslo: 2 lžíce, cibule: 1 ks větší, hříbky: 120 g nebo: žampiony: 120 g, sůl, petržel nať, rajče: 4 ks až 5.
Příprava:
kuře omyjeme, rozdělíme na porce, osolíme a opečeme na větší části másla. Do tuku ke kuřeti přidáme drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji na světlý odstín, přidáme oloupaná, na dílky pokrájená rajčata, a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na zbylé části másla podusíme houby s jemně sekanou petrželovou natí, přidáme je k ostatnímu, promícháme a pokrm zapečeme v troubě.
Obměna: Před vložením do trouby posypeme kuře strouhaným sýrem smíchaným se strouhanou houskou.
Přílohy: smažené brambory, rýže.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama