Jehněčí ražničí

20. ledna 2007 v 15:57 | Boráček |  Minutky
Potřebujeme:
maso jehněčí: 500 g, sójová omáčka, pepř mletý, sůl, špek: 200 g, cibule: 4 ks malé, kari: 1 lžička, hořčice: 1 lžička, zelenina: 4 - osoby, špejle: 2 ks, brambory: 4 - osoby nebo hranolky: 4 - osoby, česnek: 4 stroužek.
Příprava:
Jehněčí maso (nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme (přes vlákno) na medailonky velikosti max. 3x3 cm. Přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, hořtici, česnek vše důkladně promícháme natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin odležet. Po této době nakrájíme špek na čtverečky asi
2 x 2 cm, 5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky. Připravíme špejle na půlky. Napichujeme na špejle v pořadí:maso, špek, cibule a toto opakujeme stále do kola až je špejle plná (končíme vždy
masem). Na rospaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min.
Podáváme s brmborem nebo hranolkama se zeleninovou oblohou nabo salátem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama