Houbová polévka

5. ledna 2007 v 8:38 | Boráček |  Polévky
Potřebujeme:
160g sušených hub, 1 velkou bramboru, 50g sádla, 20g hladké mouky na zápražku, 20g cibule, sůl, petrželovou nať, mletý pepř.
Příprava:
Očištěné houby a bramboru nakrájíme, dáme do vody, osolíme a vaříme. Ze sádla a mouky připravíme zásmažku, přidáme do ní nastrouhanou cibuli, osmažíme a zalijeme horkou vodou . Přidáme k uvařeným houbám a bramboře a všechno ještě povaříme. Nakonec ochutíme polévku petrželovou natí a mletým pepřem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama