Briky

21. ledna 2007 v 14:31 | Boráček |  Minutky
Potřebujeme:
maso jehněčí: 300 g (mleté), nebo: maso telecí: 300 g, těsto listové: 8 listy,vejce: 8 ks, cibule: 3 ks, petržel: 1 svazek, olej: 12 lžíce, bílek vaječný: 1 ks, citron: 2 ks větší, pepř mletý, sůl.
Příprava:
Oloupanou cibuli posekáme, stejně tak petrželovou nať, a dáme obojí povařit do 200 ml osolené vody. Tu slijeme. Přidáme mleté maso, opepříme, dobře promícháme. Doprostřed každého listu
jemně vyváleného těsta dáme nádivku, vyklepneme na ni jedno syrové vejce. Okraje listu složíme tak, abychom dostali čtverec. Jeho kraje pomažeme trochou bílku a list složíme do trojúhelníku; bílkem se na okrajích slepí. Mezitím jsme rozpálili na pánvi olej,
mělo by se z něj lehce kouřit. Briky do oleje opatrně vsouváme a  smažíme dvě až tři minuty. Přitom hořejšek poléváme olejem; asi půl minuty před koncem smažení lze opatrně obrátit. Briky
podáváme horké se čtvrtkami citrónu; každý stolovník si svůj zakape šťávou. 

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama