Švédský sypaný koláč

29. prosince 2006 v 18:14 | Boráček |  Moučníky
Potřebujeme:
1 hrnek krupice, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, prášek do pečiva, citrónovou šťávu, 6 jablek, 1/8 mléka.
Příprava:
Do mísy nasypeme krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citrónovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vložíme 1/3 směsi a navršíme na ni asi polovinu jablek hrubě nastrouhaných i se slupkou. Opět přidáme část směsi a na ni navršíme druhou polovinu jablek a zakončíme poslední třetinou směsi. Na vrch naskládáme kousky pokrájeného másla a zvolna asi hodinu pečeme. Do jablek můžeme podle chuti přidat rozinky, skořici nebo oříšky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama