Pirohy

28. prosince 2006 v 19:39 | Boráček |  Sladká jídla
Potřebujeme:
500 g hrubé mouky, 1 vejce, vodu, sůl, 80 g másla, 100 g moučkového cukru, 250g švestkových povidel, 80 g máku.
Příprava:
Mouku, vajíčko, vodu a trochu soli promícháme na těsto které necháme asi čtvrt hodiny odstát. Po čtvrt hodině těsto vyválíme na válu posypaném hladkou moukou a rozdělíme ho na dvě poloviny. Na jednu rozválenou polovinu těsta dáme asi v 2cm odstupu lžičku povidel. Poté těsto kolem hromádek povidel vykrojíme formičkou nebo sklinkou. Z druhé poloviny těsta vykrájíme formičkou stejně velké kousky, které použijeme na zakrytí hromádek povidel. Okraje těsta kolem povidel prsty dobře přitlačíme, aby povidla při vaření nevytékala. Vzniklé pirohy uvaříme ve vřelé vodě, po vyjmutí je polijeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama