Masové špízy s rajskou

28. prosince 2006 v 22:21 | Boráček |  Omáčky
Potřebujeme:
250g roštěnky, 10 žampionů, 4 tvrdá rajčata, paprikový lusk, 4 slabé párky, kousek prorostlé slaniny, olej, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sladkou papriku, trochu worcesterské omáčky.
100g rajského protlaku, 150g krémové smetany, 1 cibuli pokrájenou na kostičky, trochu pažitky, pepř, papriku.
Příprava:
Maso a žampiony nakrájíme na kostky, rajčata rozpůlíme, paprikové lusky, slaninu a párky nakrájíme a vše napícháme na namaštěné jehly a potřeme česnekem. Po 20 minutách osmažíme na pánvičce. Nezapomeňte nasolit a popepřit.
Mezitím osmažíme do zlatova nakrájenou cibulku kterou zalijeme rajským protlakem a trochou vody. Převaříme a ochutíme solí, pepřem a paprikou. Zahustíme smetanou a přidáme trochu kečupu. Jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo těstoviny. Hotové jídlo posypeme pažitkou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.7% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 11% (598)

Aktuální články

Reklama