Kořeněná hovězí pečeně

28. prosince 2006 v 23:14 | Boráček |  Pečeně
Potřebujeme:
1kg hovězího filetu, bobkový list, pepř, hořčice, olej, 2 cibule, sůl, lžíci másla, 0,5 l masového vývaru, 0,5 l červeného vína, 1 lžička solamylu.
Příprava:
Maso odblaníme, osolíme a potřeme směsí z rozdrceného bobkového listu, hořčice a oleje.(můžeme přidat česnek) Omytou cibuli nakrájenou na nudličky osmažíme do zlatova na pekáči s olejem na který po sléze dáme péct naloženou pečeni asi na 20 minut při 250 stupních.
Upečenou pečeni dáme na hliníkovou folii potřenou máslem, pořádně zabalíme a necháme odpočinout na chladném místě. Šťávu z pečeni zředíme s masovým vývarem, přidáme víno a zahustíme solamylem. Omáčku přivedeme do varu a vaříme 15 minut, pak necháme schládnout a rozmixujeme kousky které v omáčce zbily z pečeně. Vhodná příloha jsou vařené brambory.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co připravujete nejraději?

Polévky 16.1% (880)
Omáčky 9.4% (513)
Buchty a koláče 39.8% (2168)
Saláty 11.2% (613)
Pečené maso 12.5% (683)
Bezmasá jídla 10.9% (597)

Aktuální články

Reklama